Te odżywki białkowe od SFD/Allnutrition o smaku ciastka - sztosss. Również bardzo do gustu przypadła mi ta granola orzechowa. Kupuję te produkty dość często. I oczywiście spray do smażenia. Mega wygodne rozwiązanie.
[...] wiec dym musi być"), to tak na prawdę spalasz patelnie i różne szkodliwe substancje przedostają Ci sie do mięsa. Poza tym, nie wiem jak mozna mówić, ze 5-10ml oleju do smażenia "to malo" i ciężko to odmierzyć?! Ja jestem na redukcji, na na dużej redukcji i żeby użyć 10g masla klarowanego bardzo musze sie postarać, przy większych ilościach [...]
[...] 20 B 34 T 21.5 W 6 KCAL 347 Przedtreningowy: 100g makaronu orkiszowego B 14.4 W 60.7 T 2.8 KCAL 326 Pierś z kurczaka 100 g B 21 T 1 W 0 KCAL 100 Warzywa Oliwa z oliwek do smażenia 5 g B 0 T 4 KCAL 25 B 35 T 8 W 60 KCAL 450 Potreningowy I: Kreatyna Vitargo 40g B 0 T 0 W 39 KCAL 150 Potreningowy II: 20 g odżywki białkowej B 15 T 1 W 1 88 kcal [...]
[...] odżywki białkowej B 15 T 1 W 1 88 kcal B 27 T 8 W 69 KCAL 474 Śniadanie II: 100g makaronu orkiszowego Pierś z kurczaka 100 g B 21 T 1 W 0 KCAL 100 Warzywa Oliwa z oliwek do smażenia 5 g B 0 T 4 KCAL 25 B 35 T 8 W 60 KCAL 450 Śniadanie III: Kreatyna Pierś z kurczaka 100 g B 21 T 1 W 0 KCAL 100 Oliwa z oliwek do smażenia 5 g B 0 T 4 KCAL 25 [...]
HIIT wykonany! wygladalo to tak(rower stacjonarny): -10 min spokojnym tempem, puls ok 130, w ostatniej minucie zwiekszylem obciazenie na wlasciwe, -5 interwalow 30/30, -5min spokojnej jazdy po rozgrzewce bylo ok. zaczalem-pierwszy i mysle sobie, eee cienko cos. po 2 lalo sie ze mnie jak diabli juz, a podchadzac do 3go zwatpilem, ze dam rade 5. [...]
[...] Nie bazuj tylko na chudym drobiu. Olej kokosowy do smażenia np ;-) Jest wartościowym produktem. http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia Ponadto warzywa jak najwięcej. Ryby też 2-3 razy w [...]
[...] nabiału, aczkolwiek poranny whey dobrze mi smakuje na zimnym mleku/maślance :P Jak się przestawię, to będzie tylko twaróg w przedostatnim. Takich używam sprayów do smażenia. Oczywiście beztłuszczowych. Kupiłem jakiś czas temu na allegro i są całkiem spoko, no i najważniejsze - nie są drogie... albo były, bo nie wiem czy jeszcze są na [...]
[...] (dużo ziemniaków), bataty, kasza gryczana niepalona, ryż, pojawiło się też pieczywo razowe/graham/wafle ryżowe. • Tłuszcze to głównie oliwa, masło, olej kokosowy (do smażenia), orzechy brazylijskie, orzechy, ryby. Moja strategia na redukcję to było trzymanie bilansu i źródeł makro przy jednoczesnym poszukiwaniu smacznych patentów na [...]
Lepiej inny olej do smażenia, taki, który nie utlenia się tak łatwo i nie pali. Do smażenia kokosowy lub wszelkie zwierzęce tłuszcze typu smalec, masło klarowane. Na zimno oleje roślinne (wyjątki olej kokosowy i palmowy).
A ja dodam informacje że po tych w wiekszości smażonych potrawach oprócz mięsni można załapać troszkę tkanki tluszczowej a więc smażyć dobrze by było na czymś takim jak "Pam" lub innych dietetycznych wynalazkach do smażenia No to masz soga BRUTUS
[...] śmietany np.30% mają miejsce w diecie? tak czemu nie, najlepiej jeśli śmietana niehomogenizowana Ponadto zastanawiam się jaka jest różnica w stosowaniu oleju kokosowego do smażenia zamiast np. oleju rzepakowego. (Czy aby tłuszcz nie straci na jakości?) olej kokosowy to głównie nasycone kwasy tłuszczowe, które nie ulegają rozerwaniu podczas [...]
Wszystko co smazone i z duza iloscia tlusczu wolniej sie wchlania,temu np. po treningu sie go unika. Ogolnie lepiej smazenia unikac,a jesli juz to krotko,na nieduzej ilosci tluszczu odpwiedniego do smazenia
[...] zdrowy. My w dietach a zwłaszcza redukcyjnych wykorzystujemy tylko "do przesmarowania" patelni a jako zasadniczy tłuszcz w diecie NNKT stosujemy masła orzechowe/migdałowe i olej lniany. Tu zaszł pomyłka bo chyba miałam w głowie słonecznikowy z innego dziennika który nie nadaje sie do smażenia:-) Przemęczenie robi swoje ale widze że czuwacie :-)
Tak :D Dymek ma słonecznikowy który niezbyt niezbyt nadaje się do spożycia, a tym bardziej do smażenia :) u mnie rzepakowy właśnie nierafinowany tłoczony na zimno, dodawany osobno Kurczaka robię w piekarniku Miód wywalę :)
czellista podasz jakieś linki do art. Chodzi mi głownie o smalec bo jeszcze całkiem niedawno na grupie były dodawane linki z badaniami że właśnie smalec jest jednym z najlepszych tłuszczy do smażenia długiego i w wysokich temp. U mnie w kuchni głownie do smażenia leci smalec jak chodzi o dłuższy proces .
tłuszcze mam dobre: do smażenia kokosowy, do polewania oliwa z oliwek z dodatkiem kapsaicyny i czosnku, do lekkiego smarowania masło ekstra :) Nie bój sie tłuszczy z mięs , ryb , smalcu do smażenia czy kanapek , orzechy prócz ziemnych też dawaj